Film

Skribent

Martin Persson

28 augusti 2024 | 11:20

Skräckfans, se hit! En imponerande rysare gjord för 8000 kronor gör viral succé

Hyllas som en av årets bästa skräckfilmer, borde den släppts på bio?
Det råder ingen brist på lovande skräckisar, som till exempel kommande och omtalade kritikersuccén ”Longlegs” av Oz Perkins.
 
Men vid sidan av storfilmerna går det ju även att göra filmer med låg budget, eller nästan ingen budget alls i vissa fall. Filmen ni nu kan se hemma helt gratis från Youtube faller in i den senare kategorin.
 
”Milk & Serial” är en så kallad found-footage film, likt ”Blair Witch Project” och tar tillvara på genrens möjligheter genom att utnyttja sin lågbudget-stil snarare än att försöka dölja den.
 
Filmen har blivit en viral succé, med 341 000 visningar på Youtube, där du kan se den gratis nedan.  Filmen är 62 minuter lång.
 
Var det ett misstag av regissören Curry Baker att släppa denna oväntade skräcksuccé helt gratis? Döm själva. I en intervju med Variety berättar Baker varför han valde att släppa filmen gratis:
 
- Jag hade ett avtal med en studio, men tänkte i sista sekund att "är det här verkligen rättvist för fansen som väntat så länge och stöttat oss? Att ge dem en avgift?" så istället släppte vi filmen på Youtube. Ofta tänker man att den måste komma på Netflix eller Hulu för att ses som en riktig film, men fansen respekterar vårt arbete.
 
Mycket riktigt hyllas en till exempel på Screenrant som en av årets bästa skräckfilmer och man imponeras över hur det gick att göra en så pass bra film med en så låg budget och på så kort tid.
 
| 28 augusti 2024 11:20 |