Serie

Skribent

Alexander Kardelo

2 juli 2024 | 10:30

Brittisk superhjälteserie är nummer 1 på svenska Netflix just nu: "Kunde inte släppa den"

Men från svenska tittare blir det både hiss och diss för "Supacell".
Superhjältegenren regerar fortfarande på bio och i streamingvärlden. Då och då försöker sig någon på en annorlunda twist. Nysläppta "Supacell" är en serie om fem vanliga London-bor som upptäcker att de har superkrafter, som att de kan bli supersnabba eller osynliga.'
 
"Supacell" släpptes på Netflix förra veckan och lockade snabbt nyfikna tittare. Efter helgen blev den nummer 1 som den mest streamade serien i Sverige.
 
 
En av seriens superkrafter som lyfts fram i media och recensioner är hur den skildrar South London - ett område där närmare hälften av invånarna är svarta - och dess människor och kultur. The Guardian delar ut en 4:a i betyg till "ett genialt, välspelat sci-fi-frama med spännande intrig och karaktärer som matchar det bästa i prestige-TV".
 
Men svenska tittare verkar lagom imponerade. Bland diskussionerna i Facebookgruppen Bäst på Netflix blir det både hiss och diss för "Supacell". Där vissa såg en glad överraskning blev andra besvikna på serien:
 
"Blev väldigt överraskad av denna serie... inte min favoritgenre, men kunde inte släppa den. Ge den några avsnitt" tipsar Elisabeth R.
 
"Tar ett tag innan handlingen drar igång och sedan blir det för långdraget" tyckte Anne-Marie V.
 
"Pinade mig igenom hela. En mycket sämre version av Heroes" kommenterar Ronnie C.
 
"Det är trevligt med det brittiska sävliga lugnet mot det det hysteriska uppspeedade tempot på amerikanska produktioner" skriver en positiv Mia J.
 
"Supacell" består av sex avsnitt à cirka 50 minuter. Hela miniserien finns nu att streama på Netflix.
| 2 juli 2024 10:30 |