Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 maj 2024 | 19:30

Bäst på SVT Play just nu: Knivskarpt köksdrama i en enda lång tagning - fick 5/5 av kritikerna

Följ en hektisk kväll på en av Londons lyxrestauranger. 99% på Rotten Tomatoes!
SVT Play dukar upp med en riktig höjdarfilm på menyn: det brittiska dramat "Boiling Point" är tillbaka i streamingutbudet.
 
Om du gillar intensiva filmer som utspelar sig i hektiska miljöer, och om du inte får nog av stressen och de smarriga rätterna i tv-serien "The Bear", så borde denna falla dig i smaken. Vi får följa en jäktad restaurangchef (Stephen Graham) och hans personal under en händelserik kväll kring jul.
 
Vad som är riktigt häftigt är att filmens 92 minuter utspelar sig i realtid. Kameran följer alla skådespelare och händelser helt utan klipp. Detta annorlunda grepp kryddas också med en rejäl dos dramatik när gnälliga influencers och en fruktad matkritiker dyker upp bland gästerna.
 
Både publik och kritiker smälter: filmen har höga 7,5 i betyg på IMDb och hela 99% positiva omdömen på Rotten Tomatoes. Det blev högsta betyg från Svenska Dagbladet och även här på MovieZine delade vi ut 5/5: "Under de 90 minuterna jag tittar blir jag underhållen, engagerad, imponerad och hänförd" skriver vår recensent.
 
Och du - gillar du filmen så serverar SVT Play mer i samma anda. Miniserien "Boiling Point - på liv och död" har just också släppts. Mycket nöje... eller bör vi säga bon appétit!
 
Hör hur regissören Philip Barantini styrde upp en inspelning i en enda tagning:
 
| 29 maj 2024 19:30 |