Serie

Skribent

Alexander Svensson

26 juli 2024 | 11:30

Teaser: Obehaglig och spöklik ny skräck från skaparen av "The Conjuring"

Vem visste att en tekopp kunde kännas så illavarslande?
James Wan, mannen bakom “The Conjuring” har återvänt till skräckgenren efter ett par undervattensäventyr i DCs superhjälteuniversum. Nu är han aktuell som producent för den nya tv-serien “Teacup”, en skräckserie baserad på boken “Stinger” av Robert McCammon.
 
“Teacup” handlar om en grupp människor ute på landsbygden i Georgia som måste samarbeta för att överleva när de ställs inför ett fasansfullt och mystiskt hot. Fler detaljer än så vill Wan och gänget inte ge.
 
 
Rollistan består av Yvonne Strahovski (“The Handmaid’s Tale”), Chaske Spencer (“The English”) och Scott Speedman (“The Strangers”). Ett flertal klipp från serien visades upp för publiken på San Diego Comic-Con och ska enligt Variety ha varit “väldigt blodigt och väldigt stört”, trots att man tonat ner det jämfört med hur det kommer se när serien släpps.
 
Det finns dock en hake för oss här i Sverige: det är i nuläget oklart hur och när vi får se “Teacup”. Premiären är satt till den 10 oktober på Peacock, en amerikansk tjänst som inte finns i Sverige. Förhoppningsvis plockas “Teacup” upp av en svensk streamingtjänst så att vi också kan få skrämmas, förfasas och äcklas över vad det nu är för fruktansvärt som Wan och kompani kokat ihop.
 
 
En kort teaser för “Teacup” har släppts nedan. Den visar knappt något, men känns trots det oerhört illavarslande.
 
| 26 juli 2024 11:30 |