Film

Skribent

Alexander Svensson

25 juni 2024 | 16:30

"The Batman - Part II" börjar spela in tidigt nästa år

Det är iallafall vad Andy Serkis har fått veta.
Matt Reeves “The Batman” med Robert Pattinson i huvudrollen som en ung Läderlapp blev en framgång när den kom 2022, men trots det har uppföljaren än så länge inte ens påbörjat inspelningen, av skäl som rör alltifrån omstruktureringar hos Warner Bros till att Reeves vill se till att manuset är riktigt starkt innan han slår på kameran.
 
Nu har vi dock fått en spännande uppdatering kring “The Batman - Part II”, från Andy Serkis, som spelade butlern Alfred i den första filmen och väntas återvända till rollen i den andra. Serkis gästade nyligen ACE Superhero Comic-Con, och PopVerse var där och lyssnade när han snackade Batman och avslöjade när inspelningen börjar:
 
Andy Serkis som Alfred Pennyworth i "The Batman".
 
- Jag vet i grund och botten ingenting om filmen bortsett från att jag precis fått veta att vi sannolikt börjar spela in tidigt nästa år.
 
Om filmen börjar spela in sent nästa år kan vi förhoppningsvis se fram emot fler detaljer kring rollista och handling under hösten och vintern. Exempelvis blir det spännande att veta om Reeves tänker introducera en ny skurk, eller satsa helt på Barry Keoghan som Jokern, som han teasade i den första filmen.
 
Serkis passade även på att berömma Reeves och uttrycka hur taggad han är på att återvända till Gotham:
 
 
- Jag vet att Matt jobbar riktigt hårt på manuset. Eftersom Matt Reeves är Matt Reeves och en fantastisk filmskapare så kan jag bara anta att det kommer att bli ännu ett briljant manus, för jag tyckte att det han gjorde med den första filmen var ganska otroligt. Jag älskade att jobba med Rob Pattinson, och jag ser verkligen fram emot att spela Alfred igen.
 
“The Batman - Part II” har för närvarande premiärdatum spikat till den 2 oktober 2026. Om man inte kan vänta på att få återvända till Gothams mörka och ogästvänliga gator så kan man dock vända sig till spinoff-serien "The Penguin" som har premiär på Max i september.
| 25 juni 2024 16:30 |