Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

14 september 2024 | 13:00

Sista chansen: Rejält underhållande sci-fi med Matt Damon lämnar Netflix om 7 dagar

Ridley Scott står för regin när bästsäljaren filmatiseras.
Mark Watney (Matt Damon) blir av misstag kvarglömd på Mars (!!) när hans team tror att han omkommit i en olycka. Istället för att få panik lägger Watney upp en plan för hur han kan överleva så länge som möjligt i hopp om att kanske bli räddad.
 
Men att rädda någon från Mars är inte det lättaste och i vanlig ordning blir det en svettig kamp mot klockan för att få hem Watney. 
 
Large c5728d2fecd37298c6d5bfaeafeb1c81 bb
 
Sci-fi-dramat fick sju Oscarsnomineringar för bland annat bästa film och bästa manliga huvudroll (Damon) i regi av Ridley Scott ("Gladiator", "Alien"). Storyn är baserad på novellen av Andy Weir med samma namn och klassas som en av Scotts bättre filmer den senaste tiden, en titel "Gladiator II" förhoppningsvis tar över. 
 
På MovieZine fick filmen en stabil 4:a i betyg av Alexander Kardelo som skriver att "allvar och dramatik i rymden har gjorts förr. Kanske är det dags för en bred, självsäker och rejält underhållande överlevnadshistoria med glimten i ögat och discodängor."
 
Utöver Damon syns bland andra Sean Bean, Kristen Wiig, Jessica Chastain och Kate Mara i den omsorgsfullt komponerade rollistan. Vill du se en lättsam, realistisk (nåja) och välspelad rymdfilm utan större strider och monster är detta rullen för dig. Men snabba på, Netflix plockar bort titeln 21:a september
 
 
Vad tycker du om "The Martian"? Dela gärna med dig. 
| 14 september 2024 13:00 |