Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 oktober 2024 | 15:00

Trots rykten är "The Wolf Among Us 2" inte nedlagt

Uppföljaren till det hyllade spelet baserat på serietidningen "Fables" är inte nedlagd, som det tidigare ryktades om.
För över två år sedan fick vi veta att en uppföljare till "The Wolf Among Us" från 2013 av Telltale Games är under utveckling, men sedan dess har det varit väldigt tyst om spelet.
 
Tidigare i veckan dök det upp rykten om att utvecklingen av spelet har stött på problem och att det är på gång att läggas ner. Nu har Telltale Games berättat att det inte är fallet.
 
- Vi har en regel att inte kommentera rykten och ogrundade Reddit-trådar, men utvecklingen av "The Wolf Among Us 2" fortsätter och vi ser fram emot att få dela med oss mer om spelet med våra fans när tiden är inne, säger en PR-ansvarig på studion till Eurogamer.
 
"The Wolf Among Us" är baserat på den riktigt grymma serietidningen "Fables" av Bill Willingham som publicerades mellan 2002 och 2015, med flera spinoff-serier. Här får vi se klassiska sagofigurer leva tillsammans i en fiktiv del av New York, efter att deras hemvärldar invaderas av en mystisk ondska.
 
"The Wolf Among Us" fungerar som en prequel till serietidningen där vi följer sheriffen Bigby Wolf där han undersöker en rad mord som skett i Fabletown.
 
- Vi började arbeta på spelet 2020 och är inställda på att berätta berättelsen om Bigby och resten av gänget i Fabletown, men tyvärr kommer det kräva mer tid. Vi förstår om ni är besvikna, men det känns värre att behöva säga det. Vi satsar på att leverera den uppföljare som fansen förtjänar och göra det som är rätt för spelet, samtidigt som vi vill ta vara på vårt teams hälsa, berättar PR-personen.
 
"The Wolf Among Us 2" var tänkt att släppas redan 2023, men är nu tänkt att komma någon gång under 2025. Spelet är under utveckling till  PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One och PC.
 
"Fables" har varit på gång att bli både tv-serie och film vid flera tillfällen, men än så länge har vi inte fått någon officiell filmatisering.
 
ABC fick tag på rättigheterna redan 2008, men gjorde istället tv-serien "Once Upon a Time" som har en liknande premiss. Även Warner Bros hade en film på gång, men lades ner.
 
| 23 oktober 2024 15:00 |