Serie

Skribent

Alexander Svensson

4 juli 2024 | 21:00

Trailer: Storslagen action i ny gladiatorserie - premiär på TV4 i augusti

I väntan på Ridley Scotts storfilm tar Anthony Hopkins och Ramsay Bolton över Rom.
Hollywood verkar i år tänka en hel del på Romarriket. Utöver Ridley Scotts dunderepiska “Gladiator II” så finns det en annan hajpad produktion som i år sätter antika Roms gladiatorer på agendan. Det rör sig om tv-serien “Those About to Die”, som nu har fått en sprillans ny trailer.
 
“Those About to Die” kretsar kring spelet bakom gladiatorspelen, och behandlar korruption, politiska spel och självfallet även de blodiga striderna i arenan, allt i syfte att underhålla massorna. Bröd och skådespel, som det hette.
 
 
"Those About to Die" utlovar ett brett karaktärsgalleri, med figurer från de högsta och lägsta samhällsskikten i Rom. Vi kommer att få uppleva kamp med såväl människor som med vilda djur, vattenfyllda arenor, vansinniga race med häst och vagn, och så såklart maktspel, intriger och romans. Hela Rom-upplevelsen med andra ord.
 
I rollistan ser vi främst självaste Anthony Hopkins, som spelar kejsare Vespasianus. I övriga roller syns bland andra Iwan Rheon (Ramsay Bolton i “Game of Thrones”), Dimitri Leonidas (“Monuments Men”), Jóhannes Haukur Jóhannesson (“Succession”), Jojo Macari (“Sex Education”), Sara Martins (“Death in Paradise”) och Gabriella Pession (“Crossing Lines”). Roland Emmerich regisserar några av avsnitten.
 
“Those About to Die” får svensk premiär på TV4 Play den 24 augusti. Se den nya trailern nedan:
 
| 4 juli 2024 21:00 |