trailer

Skribent

MovieZine

13 oktober 2024 | 13:00

Trailerpremiär: "Flow" kan vara höstens mysigaste animerade film

Vad händer när människorna försvunnit från jordens yta?
Vi får följa en grupp animerade djur på deras livs äventyr, som tvingas samarbeta för överlevnadens skull. Djuren beter sig som djur, vi får därför ingen dialog. Detta gör inget då vi får lära känna djuren genom sin typiska natur och deras olika egenskaper.
 
“Flow - Katten som slutade vara rädd för vatten” är regisserad av Gints Zilbalodis och skriven av Zilbalodis och Matīss Kaža. Animatören Zilbalodis har tidigare gjort den prisbelönta filmen “Away” (2019). Filmen blev nominerad som det lettiska bidraget till 2025 Oscars-kategori Bästa Utländska film, men är redan prisad då den fått utmärkelser på flera olika internationella festivaler.
 
Vi möter en ensam katt vars hem drabbats av en översvämning och tvingar den på flykt på en båt tillsammans med diverse andra djur. Människorna har försvunnit från världen, men spår av deras existens finns kvar.
 
Vi får lära känna den trötta kapybaran, en gladlynt golden retriever, lemuren som gillar att samla och en stram sekreterarfågel. Båten rör sig genom mystiska, översvämmade landskap och för att den udda gruppen ska klara resan helskinnade måste djuren lära sig att samarbeta trots sina många olikheter.
 
Vad vi kan se i trailern får vi följa med på en häpnadsväckande båtfärd genom en apokalyptisk värld där djuren och naturen återtagit världen.
 
Filmen har premiär i Sverige den 15 november.
 
 
Niclas Ohlsson
| 13 oktober 2024 13:00 |