Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 juli 2024 | 16:00

Trailer: Kate Winslet skildrar andra världskrigets fasor - mot alla odds

Alexander Skarsgård gör Winslet sällskap i "Lee", baserat på en sann historia.
Elizabeth "Lee" Miller var en modell som blev konstfotograf och sedan fotojournalist. Under andra världkriget blev hon krigskorrespondent. Det var för bilderna från den perioden, från London och Paris och Tyskland, som Lee blev känd. Det är också den perioden som filmen "Lee" fokuserar på.
 
Huvudrollen spelas av Kate Winslet, Sverigekoppling finns med Alexander Skarsgård som hennes make, och här är en första fullängdstrailer för filmen som har premär i September:
 
 
I Lee gestaltar Kate Winslet den banbrytande amerikanska fotojournalisten Lee Miller. Fast besluten att dokumentera sanningen om Tysklands nazistregim, och trots fördomar mot kvinnliga korrespondenter, fångar Lee några av andra världskrigets viktigaste bilder. Tillsammans med kollegan David förevigar hon Paris befrielse, Hitlers övergivna hem samt koncentrationslägrens fasor. Men hon kommer att betala ett högt pris för sitt mod.
 
Förutom Winslet och Skarsgård syns bland annat Marion Cotillard ("Rust and Bones", "Dark Knight Returns") och Andy Samberg ("Palm Springs", "Brooklyn Nine-Nine").
 
"Lee" går upp på svenska biografer den 27 september.
 
| 16 juli 2024 16:00 |