trailer

Skribent

Niclas Ohlsson

23 oktober 2024 | 14:30

Trailerpremiär: Ke Huy Quan sparkar rumpa i actionkomedin "Love Hurts"

Ke Huy Quan spelar harmlös mäklare med ett mörkt förflutet i actionkomedin “Love Hurts”.
Efter en karriär kantad av ikoniska biroller och stuntarbete bakom kameran, spelar den 54-årige Ke Huy Quan äntligen huvudrollen i den kommande actionkomedin.
 
Vi har sedan 1984 kunnat se honom i roller som bland annat "Indiana Jones" medhjälpare Short Round och som den finurliga uppfinnaren Data i "Dödskallegänget".
 
2022 fick Huy Quan äntligen chansen att göra storslagen återkomst i filmen "Everything Everywhere All at Once". Där lyckades han dessutom knipa en Oscarsstatyett för bästa manliga birollsinnehavare, i rollen som den ängsliga pappan Waymond Wang.
 
Mäklaren Marvin Gable, spelad av Ke Huy Quan, dras tillbaka till det liv han lämnade efter sig efter att hans tidigare partner återuppstått från de döda med ett olycksbådande budskap. Med sin bror som gangsterboss efter sig, måste Marvin konfrontera sitt förflutna och historien som han aldrig helt begravde.
 
Jonathan Eusebio agerar vanligtvis som stuntman och har arbetat som stuntkoordinator i filmer som "John Wick" och "The Fall Guy", men debuterar nu som regissör för filmen "Love Hurts".
 
Vi har sett rollen spelas förut, tillbakadragen kung fu-kunnig nobody med ett förflutet. Jackie Chan spelade flera av de rollerna i sina filmer. Trots det tröttnar man ju aldrig på motvilligt, actionfyllda slagsmål där huvudrollsinnehavaren inte ser ut som den sedvanliga actionhjälten.
 
Till Entertainment Weekly berättar Huy Quan om sin reaktion när han fick reda på att han fått huvudrollen.
 
- Vänta, varför erbjuder de mig det här? Jag är inget sådant här. Jag sa till och med till honom: Ni borde ringa Jason Statham. Han kommer att älska det här manuset.
 
Men regissören Eusebio visste att Huy Quan var rätt man för jobbet.
 
- Du ser honom göra comeback. Han är väldigt upplyftande, hans tal är de bästa. Jag visste redan om hans bakgrund med stuntarbete i Hong Kong, så jag visste hur fysiskt kapabel han var.
 
I trailern får vi se Huy Quan fightas till tonerna av Celine Dion, mot den föredetta NFL-spelaren Marshawn Lynch.
 
I de övriga rollerna kan vi bland annat se Ariana DeBose ("West Side Story") spela expartnern Rose och Daniel Wu ("Into the Badlands") spela gangsternbroren Knuckles Gable.
 
Filmen har fått det amerikanska premiärdatumet 7 februari 2025.
 
| 23 oktober 2024 14:30 |