Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 september 2024 | 17:30

Bröderna Menendez sköt ihjäl sina föräldrar - talar ut i ny dokumentär

Erik och Lyle Menendez får snart berätta sin historia med egna ord. Dokumentären "The Menendez Brothers" släpps på Netflix om två veckor.
Bröderna Erik och Lyle Menendez är huvudpersoner i andra säsongen av Netflix antologiserie ”Monster”. I dramatiserat format får vi följa den tragiska historien om hur de år 1989 sköt ihjäl sina föräldrar. Erik Menendez har redan gnällt på att serien förvanskar fakta och kallat den för ”naiva lögner”.
 
Nu ska de få chansen att delge sin sina av historien, utan Hollywoodfilter. Netflix har nämligen i hemlighet spelat in en dokumentär om bröderna, där båda verkar medverka via telefon från fängelset.
 
”Alla frågar varför vi dödade våra föräldrar. Nu kanske folk kan förstå sanningen”, säger Erik i trailern som släpptes idag. ”Vad som hände den natten är välkänt men mycket har inte berättats”, tillägger han.
 
Dokumentären verkar bli ett sevärt (och lika hemskt) komplement till ”Monster: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez” för alla true crime-fantaster. ”The Menendez Brothers” släpps på Netflix den 7 oktober. Se trailern nedan.
 
| 23 september 2024 17:30 |