Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 september 2023 | 18:00

Se trailern till nya, religiösa skräckfilmen av regissören till ”REC”

Glöm ”The Nun II” - nu kommer spanska rysaren ”Sister Death” där en nunna med övernaturliga krafter stöter på mystiska fenomen på en flickskola. Se trailern här!
”Sister Death” utspelas efter Spanska inbördeskriget på ett före detta kloster som gjorts om till skola för flickor. Där anländer Narcisa (Aria Bedmar), en ung nunna med övernaturliga förmågor, för att bli lärare. Men mystiska och allt mer skrämmande saker plågar henne och avslöjar så småningom klostrets mörka hemligheter som hemsöker de boende.
 
Den spanska filmen är en prequel till Netflix-skräckisen ”Veronica” (2017) och även denna är regisserad av Paco Plaza. Plaza är en av skaparna bakom populära zombierullen ”REC” och flera av dess uppföljare.
 
Det ser ut att bli skräckfilmens år där särskilt filmer med religiösa teman och/eller demoner drar in pengar på biograferna. ”Insidious: The Red Door”, ”The Nun II”, ”Evil Dead Rise”, "Talk To Me”, ”The Boogeyman” och ”The Pope’s Exorcist” toppar listan över årets bäst säljande skräckisar, efter ”Scream VI” och ”M3gan”.
 
Snart kommer även nya ”Exorcist: Believer” men frågan är om inte spanska Plazas film kommer vara aningen råare och inte minst våldsammare? Vi har ju sett vad han kan göra med kombinationen skräck och religion i tidigare filmer...
 
Se trailern här:
 
 
Filmen har premiär på Sitges filmfestival 5 oktober och släpps på Netflix 27 oktober.
 
Blir du sugen på ”Sister Death”?
| 27 september 2023 18:00 |