TRAILER

Skribent

MovieZine

23 september 2024 | 11:30

Trailerpremiär: En pojke försvinner i "Slutet på sommaren" - ny svensk krimserie

Julia Ragnarsson söker efter sanningen i nästa svenska seriepremiär på SkyShowtime.
SkyShowtime delar idag teasern och nya bilder från thrillerserien "Slutet på sommaren". Serien är en suggestiv Nordic noir som utspelar sig i en liten och avlägsen by på den skånska slätten i två tidslager, under tidigt 1980-tal såväl som tidigt 2000-tal.
 
I seriens sex delar ser vi Kristallen-nominerade Julia Ragnarsson ("Springfloden") och Guldbagge-nominerade Erik Enge ("Tigrar") i huvudrollerna. Medverkar gör även Simon J. Berger, Torkel Petersson och Vilhelm Blomgren samt Ellen Nikka, Lars Schilken, Linus James Nilsson, Akay Jasarovski, Henrik Norlén och Ida Gyllensten.
 
Serien tar oss tillbaka till en sensommardag 1984, då en femårig pojke försvinner från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte och ryktena och misstankarna sprids snabbt. Brottsutredning som följer läggs till slut ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.
 
 
Tjugo år senare leder hans storasyster Vera gruppterapisamtal i Stockholm. En dag ansluter en ung man och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Vera. Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne och sin trasiga familj för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den där sommaren då hennes lillebror försvann?
 
"Slutet på sommaren" regisseras av Jens Jonsson ("Snabba Cash - livet deluxe") och Henrik Georgsson ("Bron"). Serien är baserad på den första boken ur Anders de la Mottes bokserie Årstidskvartetten.
 
- "Slutet på sommaren" ligger av många skäl mig oerhört varmt om hjärtat. Serien är inspelad en varm sommar i mina vackra hemtrakter längs Söderåsens sydsluttning, just på de platser jag föreställde mig då jag skrev boken. Att få se berättelsen och karaktärerna resa sig ur boksidorna och få eget liv är en av mina absolut största upplevelser. Jag är så glad att de svenska tittarna ntligen får dela den, kommenterar författaren Anders de la Motte.
 
"Slutet på sommaren" kommer att finnas tillgänglig att streama på SkyShowtime senare i år. Se teaser-trailern nedan.
 
| 23 september 2024 11:30 |