Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2024 | 21:30

Trailerpremiär: Ett passionerat triangeldrama tar sin början i "Trolösa"

Ingmar Bergmans och Liv Ullmans långfilm från 2000 spelas in på nytt som miniserie. Tomas Alfredson svarar för regin.
Med bara någon vecka kvar till premiären på Toronto Film Festival i september visar nya "Trolösa" upp sig med en första trailer.
 
Ingmar Bergman skrev manus till filmen från 2000 som regisserades av Liv Ullmann. Den här gången är det Tomas Alfredson som sitter i registolen, och resultatet blev till en miniserie på sex avsnitt.
 
Handlingen följer en regissör som återförenas med sin stora kärlek på ålderns höst. Samtidigt återupplever de smärtsamma minnen från deras relation 40 år tidigare, en passionerad relation som de behövde hålla hemlig.
 
Gustav Lindh och Frida Gustavsson spelar David och Marianne som unga. Lena Endre (som också hade huvudrollen i filmen "Trolösa") spelar den äldre Marianne med Jesper Christensen vid sin sida. 
 
Alfredson berättar för Indiewire att han blev som besatt av Ingmar Bergmans berättelse och ville skapa en egen nytolkning:
 
- För några år sedan frågade Sveriges Television om jag ville göra något för dem. Jag nämnde detta gamla passionsprojekt, och de tyckte det lät som en toppenidé. Det är svårt att hitta någon mer inflytelserik i skandinavisk kultur än Ingmar Bergman.
 
Han tror också att serien har potential att bli en publiksuccé:
 
- Passion känner ingen ålder och jag hoppas att "Trolösa" kan nå en bred målgrupp från 20 år och uppåt.
 
Serien får premiär i SVT och på SVT Play våren 2025.
 
| 29 augusti 2024 21:30 |