trailer

Skribent

Alexander Kardelo

15 augusti 2024 | 12:35

Trailerpremiär: Politisk satir i "Whiskey on the Rocks" med Rolf Lassgård

Julens stora SVT-serie bygger på verkliga händelser.
Året var 1981 när en rysk ubåt utanför Blekinges kust skapade rubriker, och stor oro. De dramatiska händelserna skildras med en dos humor och "Hundraåringen"-feeling i den kommande svenska serien "Whiskey on the Rocks".
 
Mitt under kalla kriget kör en sovjetisk ubåt på grund utanför Karlskrona och plötsligt befinner sig Sverige i händelsernas centrum. Statsminister Thorbjörn Fälldin (som spelas av Rolf Lassgård), försöker lösa konflikten och undvika ett världskrig mellan två kärnvapenmakter samtidigt som han tampas med en velig utrikesminister och en stridslysten överbefälhavare.
 
Räkna med en både spännande, rolig och skruvad serie:

- Det här är ju en otroligt dramatisk händelse. Men fokuset ligger på män med makt. Vare sig de bär uniform eller kostym. Där kan satiren komma in i hög grad. Det var så Björn (Stein, regissören) presenterade idén för mig - han ville göra det på fullt allvar men också att satiren och humorn kommer ur det allvaret, berättar Rolf Lassgård för mig.
 
Serien består av sex avsnitt à 30 minuter och har premiär julhelgen 2024 i SVT. Kolla in den första korta teaser-trailern nedan:
 
| 15 augusti 2024 12:35 |