Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

4 juli 2024 | 10:00

Trailerpremiär: "Afraid" är skräck med en sci-fi-twist - litar du på AI?

Tänk om din nya Alexa egentligen är en förklädd M3GAN?
Artificiell intelligens är på allas läppar just nu. En del ser möjligheter och andra ser risker, när smart teknologi allt mer tar över våra hem och våra liv. Det ger Hollywoods manusförfattare många tacksamma uppslag, och på sistone har vi sett filmer som "Mission: Impossible - Dead Reckoning" och "The Creator" utforska vad AI är kapabel till.
 
Snart kommer skräckfilmen "Afraid", som av trailern att döma ger hemmets smarta assistenter en dödlig spinn. Det hela ser ut som ett avsnitt av "Black Mirror", där Alexa eller Google Home visar sig vara lika ondskefull som karaktären i "M3GAN".
 
En familj har blivit utvald till att testa en revolutionerande hjälpmanick i hemmet, AIA, som ska underlätta vardagen. När väl alla enheter och kameror har installerats kan AIA lära sig familjens rutiner för att förutse deras behov. Men hon tar sitt uppdrag som familjens beskyddare på lite väl stort allvar...
 
John Cho och Katherine Waterston spelar huvudrollerna i denna nya hi-tech-thriller från Blumhouse. Filmen, som tidigare gick under titeln "They Listen", går upp i USA i höst.
 
| 4 juli 2024 10:00 |