Serie

Skribent

Alexander Svensson

27 juli 2024 | 07:45

Trailerpremiär: Eddie Redmayne är enigmatisk lönnmördare i påkostad ny thrillerserie

Oscarsvinnaren Eddie Redmayne gör sin första stora tv-roll i "The Day of the Jackal".
Det är dags för Eddie Redmayne att göra sin första huvudroll på TV! Det sker i form av “The Day of the Jackal”, en ny dramathriller baserad på boken med samma namn av Frederick Forsyth. Boken filmatiserades redan 1973 med Edward Fox, men nu är det alltså dags för Redmayne att ta sig an berättelsen.
 
Serien följer en tillbakadragen och mystisk lönnmördare under namnet “The Jackal” som är beryktad för sin skicklighet. En hängiven polisofficer ger sig dock ut för att fånga honom, vilket leder till en katt-och-råtta-lek på global skala.
 
Eddie Redmayne gör rollen som The Jackal och som polisen ser vi Lashana Lynch (“No Time to Die”). I övriga roller syns Ursula Corbero (“La Casa de Papel”), Charles Dance (“Game of Thrones”), Richard Dormer (också “Game of Thrones”) och Chukwudi Iwuji (“Peacemaker”).
 
“The Day of the Jackal” har amerikansk premiär på Peacock i november. Hur, när och var den kommer till Sverige är i skrivande stund inte fastställt, men förhoppningsvis får vi veta det inom en snar framtid. Se trailern nedan:
 
| 27 juli 2024 07:45 |