Film

Skribent

Alexander Svensson

2 september 2024 | 15:30

"Tropic Thunder" kan få en uppföljare: "Hollywood blir bara roligare"

Justin Theroux verkar känna att det finns mycket att driva med i Hollywood.
Tropic Thunder” får nog ändå ses som en av 2000-talets ikoniska komedifilmer. Filmen kretsar kring en grupp Hollywood-skådisar som ska spela in en krigsfilm ute i djungeln men hamnar i väldigt verkliga faror. Rollistan inkluderar namn som Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black och en oigenkännelig Tom Cruise.
 
Nu meddelar Justin Theroux (i en intervju med ComicBook.com) som skrev filmen ihop med Stiller, att han klurar på idéer för en uppföljare.
 
Tom Cruise som den osympatiske Les Grossman i "Tropic Thunder".
 
- Jag har lite grejer jag tänker på som jag skulle vilja göra, men jag ska hålla det hemligt. Hollywood blir bara roligare allteftersom åren går. Det slutar aldrig förvåna mig hur navelskådande det kan vara. Det finns en miljon grejer - vi har gått igenom så många rörelser i Hollywood som jag tror kan vara inblandade.
 
- Om en idé slår mig, som med Tim (Burton, regissör för “Beetlejuice Beetlejuice” där Theroux just nu är aktuell som skådespelare, reds.anm), där man känner att “åh, det här skulle kunna bli en uppföljare", då gör jag definitivt en uppföljare.
 
Theroux är inte ensam om att känna att en ny “Tropic Thunder” hade varit kul: såväl Robert Downey Jr. som Tom Cruise har genom åren uttryckt öppenhet för att göra repris på karaktärerna Kirk Lazarus respektive Les Grossman. Huruvida det blir verklighet är dock en annan sak: vi får helt enkelt vänta och se.
| 2 september 2024 15:30 |