Film

Skribent

Teodor Stig-Matz

28 juni 2024 | 06:00

Tv-tips: Arnold Schwarzenegger i hyllad sci-fi-klassiker från 1990 - en av hans bästa?

TV4 visar en av Arrnold Schwarzeneggers mest älskade rullar i helgen. Riktigt bra om du blir sugen på lite kvalitets-sci-fi.
Arnold Schwarzeneggers karriär gick knappast dåligt i början av 90-talet. 1991 spelade han exempelvis huvudrollen i James Camerons "Terminator 2: Domedagen" och blev en global megasuccé. 
 
Men redan året innan hade han en nästan lika stor smash hit med en film han gjorde tillsammans med en annan demonregissör. Jag pratar förstås om Paul Verhoevens "Total Recall" från 1990, i vilken han spelar en byggjobbare som får ett minne av ett spännande äventyr på Mars inplanterat i sin hjärna.
 
När den kom var den en av de dyraste filmer som någonsin gjorts, och den hyllades för sina spektakulära specialeffekter och sitt öppna slut. En pangrulle, helt enkelt. Förutom Arnold medverkar exempelvis Sharon Stone.
 
Ikväll klockan 23.40 sänds den på TV4. För den som inte orkar sitta uppe så sent visas filmen även i systerkanalen TV12 på lördagen klockan 22.00. Eller streama på Cineasterna.
 
| 28 juni 2024 06:00 |