Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 september 2024 | 08:30

Kvällens tv-tips är en actionladdad spionfilm - där skurkarna pratar svenska!

Se "Mission: Impossible"-rullen där Tom Cruise fick sällskap av Rebecca Ferguson och Jens Hultén.
Kvällens adrenalinkick på tv är "Mission: Impossible - Rogue Nation" - den femte filmen i serien om agent Ethan Hunt. Den kan du se kl. 21 i TV3.
 
Filmen inleder med en spektakulärt vild stunt-scen där Hunt klamrar sig fast vid ett fraktflygplan som just ska lyfta. I vanlig ordning insisterade Tom Cruise på att allt skulle filmas på riktigt, och riskerade sitt liv för biopublikens nöje. Det här fick han göra om scenen hela åtta gånger innan det satt perfekt.
 
Sedan fortsätter äventyret med IMF-teamet på jakt efter Syndikatet, en ljusskygg terror-organisation med stora resurser. Hunt möter på en mystisk kvinna vid namn Ilsa Faust, spelad av Rebecca Ferguson. Hon har flera scener på svenska med en tortyrglad hantlangare (Jens Hultén som vi känner igen från "Johan Falk"-filmerna).
 
- Tom är tydligen väldigt förtjust i att göra sådana saker själv, som att hänga från ett flygplan. Jag vet inte om jag skulle göra det själv… Jag är inte så sugen på att bevisa att jag kan farliga saker. Tom är betydligt tuffare än vad jag är. Men när man väl är där och är adrenalistinn, då gör man mer än vad man tror att man klarar av, sade Hultén i en intervju med MovieZine vid biopremiären.
 
 
"Mission: Impossible" är en unik franchise som skruvat upp spänningen och insatserna med varje ny film sedan 1996.

I "Rogue Nation" klev regissören Christopher McQuarrie ombord, och han har hängt kvar sedan dess. Filmen påbörjade en ny era för agent Ethan Hunt där de kommande delarna, "Fallout" (2018) och senaste "Dead Reckoning" alla är en del av en större historia. Nästa sommar kommer film nummer 8, som kan bli den sista för agent Hunt.
 
Självklart kan de också ses som helt fristående actionäventyr. Och med Tom Cruise i farten vet man att det väntar underhållning på högsta nivå.
 
Här kan du se "Mission: Impossible - Rogue Nation":

● Ikväll 21:00 i TV3
● Repris fredag 23:20 i TV3
● Streama på Netflix
● Streama på Prime Video
● Streama på SkyShowtime
● Streama på Tele2 Play
 
Se ett klipp ur filmen nedan:
 
| 1 september 2024 08:30 |