Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 juli 2024 | 04:00

På tv ikväll: Julfilm i juli? Hög mysfaktor i "en rätt episk film om kärlek"

Cameron Diaz och Kate Winslet hittar den rätta jul(i)stämningen i "The Holiday" från 2006.
Det är visserligen 173 dagar kvar till jul... men vem räknar? Inte tablåsättarna på Kanal 5 iallafall. Ikväll visas julfilmen "The Holiday" på bästa sändningstid, för alla som vill drömma bort sig till en snötäckt stuga på engelska landsbygden.
 
Handlingen följer två väldigt olika kvinnor, amerikanska Amanda (Cameron Diaz) och brittiska Iris (Kate Winslet) som båda behöver omväxling. De byter hem med varandra över julledigheten, och båda får uppleva romantik och självförverkligande i nya miljöer. Jude Law och Jack Black dyker upp på ett hörn.
 
"The Holiday" från 2006 fick inte de starkaste recensionerna. MovieZines kritiker skrev att "Nancy Meyers gör här en rätt episk film om kärlek" men att "den hade vunnit på att tona ner lite av gullighetsfaktorn".
 
Publiken däremot har tagit "The Holiday" till sina hjärtan och idag kan den ses som en modern julklassiker. Filmen har höga 80% positiva tittaromdömen på Rotten Tomatoes.
 
Om julfilm i juli lockar dig, så ska du slå på Kanal 5 klockan 21:00 ikväll. "The Holiday" finns även att streama på Netflix, Viaplay och SkyShowtime.
 
| 4 juli 2024 04:00 |