Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

22 juli 2024 | 07:00

Ikväll på tv: Sällsynt underhållande och ärligt om en okonventionell familj

"The Kids Are All Right är framför allt en film om en familj, den råkar bara inte likna alla andra familjer.
Här är en underskattad pärla som vi pratar alldeles för sällan om. Jag minns att jag såg "The Kids Are All Right" på Stockholm filmfestival när det begav sig, gissningsvis 2010. Mina egna förväntningar var av någon anledning låga men charmen, värmen, humorn och skådespelarna vann mig över och gjorde filmen till en festivalfavorit.
 
Nic (Annette Bening) och Jules (Julianne Moore) är ett lyckligt gift lesbiskt par med två tonåriga barn (Mia Wasikowska, Josh Hutcherson) tillsammans, som båda har blivit till genom konstgjord befruktning. När de får kontakt med mannen som donerade sperman (Mark Ruffalo) visar han sig vara en hygglig typ. Men hur barnen kunna övertyga mamma och mamma om att de även behöver en pappa i huset? 
 
MovieZines recensent Jakob Åsell gav "The Kids Are All Right" fyra av fem i betyg och menade att så välgjorda filmer  är ovanliga:
 
"En sällsynt underhållande, varm och ärlig film om konventionella problem i en okonventionell familj som vädrar in välbehövlig frisk luft i en genre där kärnfamiljen allt för länge framställts som den enda sanna läran."
 
Jag vill lyfta fram att han lyfter fram skådespelarna, för det är ett härligt gäng och alla gör ett skitfint jobb:
 
"Alla spelar de komplexa och mänskliga karaktärer med fler lager än vad vi får se inledningsvis. Det är en ren njutning att skåda deras samspel."
 
Rekommenderas starkt.
 
Här kan du se "The Kids Are All Right":
 
• Ikväll 20:45 på SVT24
• Streama på Draken Film, TriArt Play, Tele2 Play och hos Cineasterna
• Hyr på SF Anytime, Viaplay, TriArt Play eller iTunes
• Köp på SF Anytime eller iTunes
 
 
 
| 22 juli 2024 07:00 |