TV-tips

Skribent

Martin Persson

21 september 2024 | 06:00

Kvällens tv-tips: Jason Statham i fartfylld kupp-action från 2021 - "riktigt häftig"

Regissören bjuder på en underhållande actionrulle. Guy Ritchie och Jason Statham har sällan varit så intensiva.
Det ovan nämnda påstående kan anses vågat.
 
Guy Ritchie är ju känd för sina fartfyllda och rappa filmer som minner om hans tidiga och hyllade storfilm ”Lock, Stock and Two Smoking Barrels” och Jason Statham har han haft i rollistan i ett stort antal av sina filmer.
 
Vad gör då 2021 års ”Wrath of Man” så speciell? Inte mycket, kanske en del skulle påstå. Den hör egentligen inte till en av hans bättre filmer om man ska vara helt ärlig, men filmen är otroligt mörk, våldsam och tar sig själv på allvar på ett sätt som Ritchies filmer inte alltid försöker sig på.
 
Jason Statham spelar en hårdbarkad säkerhetsvakt som under ett rån påvisar sina dolda förmågor och vilja att ta ut hämnd på sina fiender.
 
Kort och gott och det kanske låter ganska standard, men man har ändå gett filmen ett extra tragiskt och lager av realistisk våld som skiljer den från filmer som till exempel ”Oldboy” eller ”John Wick”.  Actionscenerna är riktigt snygga i vanlig Guy Ritchie-anda.
 
Trots det våldsamma och den nästan ovanligt fartfyllda tonen får dock sägas att manuset är mer välpolerat och intelligent än man kan tro. Det finns gott om twistar och, som nämnt ovan, visst karaktärsdjup. I vår recension beskrevs filmen som ”riktigt häftig” och bättre än så går det nog inte att beskriva denna spännande, snygga och snabba rulle.
 
Kolla in Guy Ritchies sköna film nu ikväll!
 
“Wrath of Man” visas ikväll 22:50SVT1. Streamar även gratis på SVT Play och finns att hyra & köpa hos SF Anytime och Viaplay.
 
| 21 september 2024 06:00 |