Film

Skribent

Alexander Svensson

28 september 2024 | 00:00

Två "Batman"-skurkar får egen film i James Gunns DC-universum

Något otippat, men väldigt spännande!
Skurkfilmer börjar ju bli lite av en egen minigenre i kategorin superhjältefilm. Främst är det Sony som spottat ur sig allehanda filmer om “Spider-Man”-skurkar (dock utan Spider-Man själv…), men DC har prövat med såväl “Suicide Squad”-filmerna och “Joker”, och Marvels satsning “Thunderbolts” anländer nästa år. Och än mer skurkfokus ser det ut att bli, då The Hollywood Reporter rapporterar att James Gunns DC nu jobbar på en film om de två "Batman"-skurkarna Deathstroke och Bane.
 
Bane är sannolikt känd för alla som minns Christopher Nolans “Batman”-avslutning “The Dark Knight Rises” där han var huvudantagonisten och spelades av Tom Hardy. I serietidningarnas värld är han ett enormt och våldsamt (men intelligent) muskelmonster.
 
Joe Manganiello som Deathstroke i DCEU. Sannolikt tar en annan skådespelare över rollen i nya DCU.
 
Deathstroke har också synts i live-action tidigare, främst då på TV i diverse serier, bland annat i “Arrow” där han spelades av Manu Bennett. På filmduken hade han ett par cameos i Zack Snyders DC-rullar, och gestaltades av Joe Manganiello. Karaktären är en livsfarlig legosoldat och lönnmördare, som kan återhämta sig från skador ovanligt fort. Han brukar även anges som en inspirationskälla till Deadpool, som är något av en parodi på honom.
 
Att låta Deathstroke och Bane mötas i en egen film är något otippat, men spännande. Enligt The Hollywood Reporter tittar James Gunn och hans DC-kollega Peter Safran på ett manus från Matthew Orton, som skrivit kommande “Captain America: Brave New World”. Filmen har dock varken titel, premiärdatum, regissör eller skådespelare, så än lär den vara ett tag bort.
| 28 september 2024 00:00 |