Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 oktober 2024 | 09:45

Va? Två nya "Predator"-filmer släpps nästa år - från samma regissör

Dan Trachtenberg som gjorde "Prey" verkar vara en mycket flitig man.
Vi vet sedan tidigare att "Predator: Badlands" ska släppas på bio om ett år, 7 november 2025 för att vara exakt.
 
Men 20th Century Studios känner inte att en film om mordiska Rovdjuret räcker. Nu avslöjas att en andra, hittills hemlig "Predator"-film är på gång. Båda är gjorda av Dan Trachtenberg, som gav filmserien en spännande uppdatering med "Prey" häromåret.
 
- När "Prey" blev en succé kom Dan tillbaka till oss. Han ville inte göra "Prey 2" men han kom med ett gäng andra idéer som var rätt galna men också rätt häftiga. Vi har faktiskt gjort två av dem, och de kommer nästa år, berättat studiochefen Steve Asbell för THR.
 
- Den ena kan jag inte prata om än. Den andra är spelfilmen med Elle Fanning som just filmat klart på Nya Zeeland. Den heter "Badlands" och är helt galen. Det är sci-fi, men inte som alla tror. Den är så skruvad. Men vi litar på Dan.
 
Än så länge finns det inga detaljer om vad den hemliga "Predator"-filmen är. Men Asbell nämner specifikt "Badlands" som en spelfilm (live action) vilket kan tyda på att den andra är... animerad? Och det verkar kanske röra sig om en streamingpremiär någon gång innan "Badlands" går upp på bioduken, men nu kan vi bara spekulera.
 

Även "Alien" kommer tillbaka

 
I samma stora intervju med Hollywood Reporter har Steve Asbell gjort det officiellt att "Alien: Romulus" ska få en uppföljare.
 
Och även "Alien vs Predator" kom på tal. En ny crossover mellan de två välkända filmmonstren är inte omöjlig:
 
- Men det blir inte på det sätt som man kan tro. Den kommer inte heta "Alien vs Predator" eller något som de tidigare filmerna. Om vi gör det så ska det ske organiskt utifrån de två franchiser som vi har fortsatt på, ett möte mellan karaktärerna som vi har blivit förälskade i... kanske. Men vi har inte kommit så långt. Och det är inget vi bara kommer tvinga fram, säger han.
| 25 oktober 2024 09:45 |