Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 oktober 2024 | 15:00

"Until Dawn" är redo att skrämma slag på nya spelare i läcker remake

Rami Malek, Hayden Panettiere och Peter Stormare återvänder i en remake av ett av tidernas bästa skräckspel.
2015 släpptes spelet "Until Dawn" av Playstation 4, som var den första titeln av studion Supermassive Games som gjort sig kända för "The Dark Anthology"-spelen och "The Quarry" på senare år.
 
Här ser vi ett gäng ungdomar spelade av bland annat Hayden Panettiere ("Heroes", "Scream 6") och Rami Malek ("Mr. Robot", "Bohemian Rhapsody") som återvänder till en stuga uppe i bergen där några av deras vänner försvann ett år tidigare.
 
Saker och ting går så klart snett, där du som spelare avgör deras öde. Spelet är inspirerat av mängder av skräckfilmer som "Evil Dead II" och "Poltergeist", men även spelserier som "Resident Evil" och "Silent Hill".
 
I rollen som en obehaglig berättare ser vi även svenska Peter Stormare.
 
Imorgon den 4 oktober släpps "Until Dawn" på nytt på PC och Playstation 5 i form av en remake med snyggare grafik och nya scener som inte fanns med i originalet. 
 
Kolla in trailern nedan för en riktigt läbbig upplevelse.
 
 
Det är även klart att det kommer en långfilm baserad på "Until Dawn" av svenska David F. Sandberg ("Shazam", "Lights Out", "Anabelle"), där vi bland annat kommer få återse Peter Stormare i sin roll. I övriga roller ser vi bland annat Ella Rubin ("The Idea of You"), Michael Cimino ("Love, Victor"), Ji-young Yoo ("Expats") och Odezza A’Zion ("Am I OK"?)
| 3 oktober 2024 15:00 |