Film

Skribent

Teodor Stig-Matz

26 juni 2024 | 14:30

Utskälld Jessica Alba-action gör dundersuccé på Netflix

Jessica Albas nya actionfilm verkar vara riktigt, riktigt, dålig. Ändå är den veckans mest sedda film på Netflix.
Att något är populärt behöver inte nödvändigtvis betyda att det är bra. För att citera karaktären Super Hans i den kultförklarade komediserien "Peep Show": "People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people."
 
Nu har jag inte sett "Trigger Warning", Netflix nya actionfilm med Jessica Alba, men den verkar vara ett perfekt exempel på något dåligt som blivit populärt – i alla fall om man får tro kritikerna. 
 
När den släpptes i slutet av förra veckan var recensenterna eniga. Ynka 20 procent tyckte att den var något att ha, enligt Rotten Tomatoes
 
Men tittarna flockades ändå. Med 25,7 miljoner visningar blev "Trigger Warning" veckans mest sedda film på Netflix. Trots att den släpptes den 21 juni och alltså inte ens fanns tillgänglig under hela mätperioden.
 
Ännu konstigare blir det med tanke på att tittarna verkar tycka ännu sämre om filmen – där Alba spelar en elitsoldat som tar över sin pappas bar – än kritikerna. Bara 16 procent av tittarna gillar "Trigger Warning", enligt Rotten Tomatoes.

Kanske är det "hate watches" à la "Morbius" vi har att göra med. Läs MovieZines recension av "Trigger Warning" här...
| 26 juni 2024 14:30 |