Spel

Skribent

Viktor Eriksson

12 augusti 2024 | 05:00

Utvecklingen av ”Halo”- och ”Destiny”-skaparens nya spel uppges gå skakigt

Kan ”Marathon” bli ett misslyckande likt ”Suicide Squad: Kill the Justice League”?
Enligt uppgifter till Bloombergs speljournalist Jason Schreier så ska det internt vara rätt pessimistisk stämning kring spelutvecklaren Bungies nya spel ”Marathon”.
 
- Yeah, det jag fått höra runt spelet är inte vidare bra. I alla fall inte för ett par månader sedan, säger Jason Schreier på podcasten Friends Per Second.
 
Bungie är kända för spelserierna ”Halo” (som idag ägs av Microsoft) och ”Destiny", varav båda revolutionerat förstapersonsskjutargenren på olika sätt. Idag ägs Bungie av Sony.
 
Deras nya spel ”Marathon” ska vara en så kallad extraction shooter, likt ”Hunt: Showdown”, ”Escape from Tarkov” och ”Dark and Darker”. Jason Schreier tror personligen inte att Bungies fans kommer att vara vidare entusiastiska över det. Han säger också att han är orolig över att den nuvarande utvecklingen av spelet kan uppleva liknande problem som den för ”Suicide Squad: Kill the Justice League”. Live Service-spelet som utvecklades av välrenommerade Rocksteady Games släpptes tidigare i år och var ett stort ekonomiskt misslyckande. Dels på grund av att spelvärlden lite hade gått vidare från Live Service-spel, alltså spel som fokuserar på en fortlöpande innehållsmodell.  
 
- Jag är orolig för att ”Marathon” är i en liknande situation eftersom det varit under utveckling ett tag. Det började utvecklas när extraction shooters var superheta, men jag vet inte om det gäller längre, säger Jason Schreier.
 
| 12 augusti 2024 05:00 |