Film

Skribent

MovieZine

10 september 2024 | 15:30

Du har sett honom i flera 80-talsfilmer - nu vill ingen i Hollywood jobba med "Beetlejuice"-skådisen

Jeffrey Jones syns inte längre i Tim Burtons filmer... eller någon annanstans heller, för den delen.
Charles Deetz var en av de främsta karaktärerna i Tim Burtons kultfilm "Beetlejuice" (1988). Han var make till Delia (Catherine O'Hara) och far till Lydia (Winona Ryder). De är båda tillbaka i bioaktuella uppföljaren "Beetlejuice Beetlejuice", men skådespelaren Jeffrey Jones syns inte till. Rollfiguren Charles har just dött när filmen börjar.
 
Jeffrey Jones, 77, har medverkat i flera av Tim Burtons filmer. Han syns också i "Ed Wood" (1994) och "Sleepy Hollow" (1999). På 80-talet hade han även biroller i klassiska filmer som "Fira med Ferris" (1986) och "Amadeus" (1984). 
 
Numera vill varken Burton eller särskilt många andra jobba med honom. Jones blev cancelled långt innan det fanns ett ord för det. Det finns en otäck anledning: en pedofilskandal som uppdagades år 2002.
 
LA Times skrev att Jones greps efter att ha lockat hem och betalat en 14-årig pojke för att posera för nakenbilder. Han dömdes år 2003 till fem års villkorlig dom, och registrerades som sexförbrytare.
 
Skådespelaren greps på nytt år 2004 och 2010. Detta då han missat att uppdatera sin data i registret över sexförbrytare, något som måste göras årligen. Han dömdes då till 250 timmars samhällstjänst.
 
 
De andra skådespelarna ur "Beetlejuice Beetlejuice" har inte kommenterat på Jeffrey Jones frånvaro, eller på hans brott, skriver People.
 
I den nya filmen, gjord 36 år efter den första, förklaras det att Charles Deetz har dött efter en makaber flygolycka. Döden hindrar såklart ingen från att komma tillbaka, och Charles lik syns till i The Afterlife, men då utan huvud (det åts upp av en haj).
 
Skådespelaren Jeffrey Jones karriär har av naturliga skäl stannat av. Men han medverkade i tv-serien "Deadwood" under 2000-talet och kom även tillbaka i "Deadwood: The Movie" (2019), hans senaste filmroll.
| 10 september 2024 15:30 |