Serie

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2024 | 17:00

Äntligen! För första gången tar en svensk dragqueen plats i "RuPaul's Drag Race"

Heja Sverige! Vanity Vain tävlar om kronan i den första globala versionen av reality-succén.
Det är dags att starta motorerna och bättra på mascaran. Idag inleds den allra första säsongen av "RuPaul's Drag Race Global All Stars", den senaste spinoffen i denna enormt populära realitytävling, nu med deltagare från världens alla hörn.
 
Bland queens från Kanada, Filippinerna, Australien och Brasilien hittar vi också svenska Vanity Vain. Hon tävlade och kom på tredje plats i "Drag Race Sverige" förra året, men måste alltså ha fångat RuPaul Charles intresse.
 
Nu tar Vanity plats på catwalken bland 12 begåvade dragstjärnor, redo att fläka ut sin "charisma, uniqueness, nerve and talent" för hela världens publik. Bland konkurrenterna om kronan finns "Drag Race"-legenden Alyssa Edwards.
 
Bakom namnet Vanity Vain döljer sig 32-årige Linus Mauritz från Linköping. Han har i flera års tid imponerat på Instagram med sina makeup-kunskaper.
 
- Det är major! Jag är första svensken någonsin som har fått spela in det här. För den straighta publiken: RuPaul är som Beyoncé, för allt som han gjort för vårt community, säger Vanity/Linus i en intervju med TV4.
 
- De ringde upp mig en dag förra året och frågade lite snällt om jag kunde tänka mig något mer... Då kom paniken! Jag hade aldrig trott att jag skulle få den frågan.
 
"RuPaul's Drag Race" sändes för första gången år 2009. Det blev en jättesuccé - serien har nu gått i totalt 16 säsonger och väckt stort intresse för drag som både konstart och underhållningsform. Programmet, och dess glamorösa programledare RuPaul, har vunnit flera Emmys i realitygenren genom åren. Spinoff-versioner har gjorts i många länder, bland annat i Sverige på SVT.
 
Den svenska publiken kan följa Vanity Vain och den nya säsongen via streamingtjänsten WOW Presents Plus, som har det allra mesta som gjorts inom denna franchise. Flera tidigare "Drag Race"-säsonger från USA visas också på Netflix.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Vanity Vain (@vanityvaiin)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Vanity Vain (@vanityvaiin)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Vanity Vain (@vanityvaiin)

| 16 augusti 2024 17:00 |