Serie

Skribent

Alexander Kardelo

2 juli 2024 | 17:30

Varför pratar alla om 20 år gamla "Lost" igen?

Därför att 4 8 15 16 23 42
Du kanske har hört "Lost" nämnas på nytt runt om på interwebs, Tiktok och X.
 
20 år efter premiären är den mystiska tv-serien i ropet igen och genererar buzz i sociala medier. Anledningen? Netflix har just släppt alla sex säsonger på sin plattform i USA.
 
Är det här sommaren då gamla fans återser "Lost" och nya generationer får dyka in i gåtorna kring den öde ön, lottonumren, Oceanic Flight 815, luckan i marken, isbjörnen, rökmonstret och Dharma Initiative? Det finns en god chans att serien som gav oss huvudvärk med alla sina gåtor (och löjligt bra cliffhangers) under sex års tid kan bli sommarens nya snackis och favorit-binge för många.
 
Fördelen är: du slipper vänta flera långa månader på att nästa säsong kanske levererar några svar. (Ni unga fattar inte hur vi tv-tittare hade det för bara 10, 15 år sedan...)
 
 

Vad handlar "Lost" om?

 
Om du missat en av tv-världens mest omtalade titlar i början av 2000-talet, då är du in for a treat!
 
TV-serien börjar med en dramatisk flygkrasch där ett passagerarplan störtar mitt i havet på en öde ö. Bland de 30-tal överlevare får vi följa Jack, Kate, Sawyer och andra, som snart upptäcker att ön de hamnat på ruvar på flera märkliga hemligheter.
 
Serien är skapad av bland andra J.J. Abrams ("Alias", "Fringe") och Damon Lindelof ("Watchmen", "The Leftovers"), två herrar vars karriärer präglas av tankekittlande sci-fi/action och ensemble-serier med övernaturlig twist.
 
Här i Sverige kommer du inte att hitta "Lost" på Netflix. Däremot finns hela serien sen tidigare att streama på Disney+.

121 avsnitt tar dig ungefär 90 timmar att titta igenom. Bara som ett tips inför sommarsemestern...
| 2 juli 2024 17:30 |