Video

Skribent

Martin Persson

13 augusti 2024 | 12:00

Video: Är minionerna smartare än man kan tro? En spännande teori

De lustiga varelserna i ”Dumma mej”-filmerna kan ha en oväntad sida.
När ”Dumma Mej” först hade premiär blev de små gula varelserna, kallade minioner, genast en maskot för barn och ikoniska på samma sätt som de gröna rymdvarelserna i ”Toy Story” och pingvinerna i ”Madagaskar. I Sverige kanske nästa generations svar på mucklorna i "Pettson och Findus" ?
 
Deras roll i filmen är rätt tydlig – klantiga små busar som ställer till det för sig själva och andra och lockar fram ett och annat skratt hos publiken. Men finns det kanske mer bakom det hela än man kan tro?
 
I videon nedan lyfter man fram en rolig teori om att de kanske kan vara smartare än man anat. Om inte annat för att man genom sin påstådda dumhet lyckas locka familjer och barn till biostolarna och göra filmerna till några av de mest populära franchiserna genom tiderna.
 
Ska man söka efter svar i själva filmerna, så förstår minionerna hur man använder sig av verktyg och hantverk redan i tidernas begynnelse och lär sig teknik oväntat fort. Det måste väl säga något?
 
Dum teori som det är, men passar inte det denna franchise väl? Ta en titt på videon nedan för att undersöka det geniala och genomtänkta hantverket (skojar jag? Fundera på det) bakom minionerna.
 
| 13 augusti 2024 12:00 |