Serie

Skribent

MovieZine

28 augusti 2024 | 14:30

Warner Bros stäms: Nya sjukhusserien är för lik "Cityakuten"

Författaren Michael Crichtons änka kommer inte titta på "The Pitt".
Ja ja... vi svenskar lär få fnissa gott åt titeln "The Pitt" när den nya sjukhusserien anländer nästa år.
 
En som inte skrattar däremot är Michael Crichtons änka, som valt att stämma Warner Bros Television. Hon menar att serien är alldeles för lik succéserien "Cityakuten" som hennes make skapade åt NBC på 90-talet.
 
Återigen rör det sig om ett drama i sjukhusmiljö, där Noah Wyle spelar huvudrollen. Fru Crichton menar att producenterna hittade på den nya serien när deras förslag på en "Cityakuten"-reboot fick nobben.
 
"Serien är "Cityakuten". Den är inte som "Cityakuten", den liknar inte "Cityakuten", den är "Cityakuten" med exakt samma exekutiva producent, manusförfattare, stjärna, produktionsbolag och studio som den planerade rebooten", skriver man i stämningsansökan som Variety tagit del av.
 
Insider-källor menar dock att jo, det finns yttre likheter, men tonen och teman i "The Pitt" kommer bli helt annorlunda än i "Cityakuten". Bland annat nämner man avsnittens uppbyggnad och look som något som kommer skilja serierna åt. "The Pitt" utspelar sig även i Pittsburgh istället för Chicago, och kommer inte att använda några av "Cityakutens" karaktärer. 
 
Att serien släpps på streaming istället för en tv-kanal öppnar också upp för mer vågat och vuxet innehåll.
| 28 augusti 2024 14:30 |