Film

Skribent

Alexander Svensson

5 juni 2024 | 20:15

"Watch Dogs"-filmen har hittat sina huvudroller

Stjärnor från "The Hunger Games" och "Talk to Me" ska nu hacka allt som inte är fastspikat i nästa stora speladaption.
TV-spelsfilmatiseringar har, efter framgångarna med framförallt “The Last of Us” och “Fallout” blivit det nya heta som alla ska ge sig på. Ett av (sannolikt många) kommande projekt är “Watch Dogs”, en film baserad på spelserien med samma namn.
 
“Watch Dogs” (spelen) utspelar sig i en fiktionaliserade versioner av verkliga städer där alla människor och all teknik binds samman genom nätverket ctOS som dessutom lagrar orimliga mängder information om invånarna. Berättelserna i spelen följer olika hackare som är mästare på att utnyttja ctOS och i regel befinner sig i konflikt med kriminella eller onda storföretag.
 
Tom Blyth som Coriolanus Snow i "The Ballad of Songbirds and Snakes".
 
Nu har “Watch Dogs”-filmen hittat sina två huvudroller, enligt en rapport från Deadline. Det är Tom Blyth och Sophie Wilde som knipit två av filmens stora roller. Blyth är mest känd för att ha spelat en ung Coriolanus Snow i förra årets “The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”. Wilde fick uppmärksamhet i samband med sin roll i skräckfilmen “Talk to Me”, och har även dykt upp i tv-serier som “Everything Now” och “Boy Swallows Universe”.
 
Sophie Wilde i "Talk to Me".
 
“Watch Dogs”-filmen kommer att regisseras av franske Mathieu Turi och produceras av New Regency.
| 5 juni 2024 20:15 |