Film

Skribent

Alexander Svensson

4 augusti 2024 | 16:00

Wesley Snipes slår oväntat världsrekord - 26 år efter första filmen

Spoilervarning för "Deadpool & Wolverine"!
Rättelse: I en ursprunglig version av texten stod det att Snipes hade rekordet för alla superhjältefilmer: det stämmer inte. Han har rekordet för Marvel. Räknar man in DC så innehas rekordet av Michael Keaton, med i runda slängar 31 år mellan "Batman Returns" och "The Flash".
 
Wesley Snipes överraskade sannolikt alla när han fram på skärmen i "Deadpool & Wolverine", tillbaka i sin ikoniska roll som vampyrdräparen Blade, en karaktär han inte spelat sedan 2004. Men Ryan Reynolds lyckades få tillbaka honom för en sista (?) vända, vilket, bortsett från att det var kul, också ledde till att Snipes slog ett Guiness-rekord.
 
Wesley Snipes comeback som Blade innebär nämligen att han är den skådespelare som spelat en och samma Marvel-superhjälte under längst period någonsin. Hans första film som Blade ("Blade") kom 1998, vilket är 25 (nästan 26) år sedan. Det gör att han slår den tidigare rekordhållaren och kollegan Hugh Jackman som är inne på sitt 24 år som "Wolverine".
 
 
Snipes rekord stannar dock inte där: Guiness uppmärksammar också Snipes för att ha uppnått det längsta gapet i tid mellan superhjälteframträdanden. Det rör sig om 19 år ("Blade: Trinity" kom i slutet av 2004). Den tidigare rekordhållaren på den fronten är Alfred Molina, som hade en sjutton år lång paus mellan "Spider-Man 2" och "Spider-Man: No Way Home", i vilka han spelade Doctor Octopus. 
 
Vi gratulerar Wesley Snipes till rekorden! "Deadpool & Wolverine" finns att se på bio nu.
| 4 augusti 2024 16:00 |