Serie

Skribent

Alexander Svensson

30 juli 2024 | 20:00

"Wheel of Time"-skådis blir Moriarty i Guy Ritchies nya "Sherlock Holmes"-serie

Dónal Finn går från tursam fantasyhjälte till ondskefullt supergeni.
Att Guy Ritchie gör serien "Young Sherlock" åt Prime Video skrev vi om för ett tag sedan. Då hade man rollsatt Hero Fiennes-Tiffin ("After"-filmerna, "The Ministry of Ungentlemanly Warfare") i rollen som den legendariske mästerdetektiven Sherlock Holmes. Nu vet vi, tack vare Variety vem som får spela hans nemesis, professor Moriarty
 
Dónal Finn, mest känd för sin huvudroll som Matrim "Mat" Cauthon i andra säsongen av Prime Videos fantasyadaption "The Wheel of Time" ("Sagan om drakens återkomst" på svenska) kommer att göra rollen det ondskefulle geniet. Finn har också synts i små roller i bland annat "The Witcher", men "Young Sherlock" blir jämte "Wheel of Time" hans största projekt hittills. Personligen är jag taggad på det här castingvalet - Finn imponerade i "Wheel of Time", och det blir kul att se hans tolkning av en av världens mest ikoniska skurkar.
 
Utöver Fiennes-Tiffin och Finn så innehåller rollistan i "Young Sherlock" redan namn som  Joseph Fiennes, Natascha McElhone och Colin Firth. Guy Ritchie kommer regissera och producera serien, som handlar om att Sherlock måste lösa ett mordmysterium på Oxford. Ett premiärdatum finns än så länge inte att tillgå.
| 30 juli 2024 20:00 |