Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 februari 2024 | 21:00

Will Forte om “Gråben”-filmen som kan raderas för alltid: Fantastisk

Säger att han hatar att folk förmodligen aldrig kommer att få se den.
Under 2022 spelade John Cena, Will Forte och Lana Condor in filmen “Coyote vs. Acme” om den populära Looney Tunes-karaktären Gråben. Filmen var ursprungligen tänkt att släppas under juli 2023 innan dess att Warner Bros. valde att lägga den på hyllan för att kunna göra en skatteavskrivning på cirka 35 miljoner dollar, motsvarande över 366 miljoner kronor. Som följd ser det ut som att filmen kan komma att raderas för alltid.
 
Nu har skådespelaren Will Forte, som spelar Gråbens advokat i filmen och som är en av få som faktiskt sett den, postat ett öppet brev till filmens skådespelare och team.
 
“Jag vet att många av er inte fått chansen att se vår film. Och tyvärr ser det ut som att det aldrig kommer att ske”, skriver Will Forte på X, tidigare Twitter.
 
“När jag först hörde att vår film kommer “raderas” så hade jag inte sett den ännu. Så jag tänkte det som alla andra säkert tänkte: den måste vara skräp. Men sen såg jag den. Och den är fantastisk. Superrolig rakt igenom, visuellt slående, rar, uppriktig och emotionell på ett väldigt ärligt sätt. När eftertexterna rullade så satt jag och kände att jag haft tur som fått vara med om något så speciellt.”
 
Will Forte säger att den känslan sedan förbyttes mot förvirring och frustration eftersom Warner Bros., trots att de har en bra film, just nu inte har några planer på att släppa den.
 
“Okej, så när det kommer till Holllywoods affärer så vet jag inte ett skit. Även när en film testar bra (som vår) så är det ingen garanti för att den blir en hit."
 
“I slutändan så kan folket som betalt för filmen förstås göra vad de vill med den. Det betyder inte att jag måste tycka om det (Jag hatar det). Eller hålla med om det. Och det betyder inte att den här filmen är något annat än magnifik.”
 
Will Forte avslutar brevet med en uppmaning till skådespelarna och teamet som jobbat med "Coyote vs. Acme". 
 
“Du borde vara stolt över den här filmen. Det är en film som borde ses, men som inte kommer att bli sedd. Snälla vet med dig att alla år av hårt arbete, dedikation och kärlek som du lagt i den här filmen syns i varje bildruta.
 
 
| 29 februari 2024 21:00 |