Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2024 | 12:30

Winona Ryder, 52, klagar på dagens ungdom: "De är inte intresserade av film"

Tant Winona hytter med näven och suckar högt åt Gen Z.
Winona Ryder har ett och annat att säga om "dagens ungdom". Framför allt är hon orolig för det bristande intresset för film och filmhistoria, något hon anser vara allt vanligare bland yngre skådespelarkollegor.
 
- Jag vill inte låta så hopplös. Men det finns en del som helt enkelt inte är så intresserade av film. Det första de frågar är "hur lång är den"?
 
Hon vill inte nämna namn i intervjun med Los Angeles Times, men noterar iallafall att Finn Wolfhard (som hon spelade mot i "Stringer Things") sköter sig - han ska vara "besatt" av Hollywood-veteranen Elliott Gould.
 
Skådespelerskan tillägger att hon värnar och oroar sig om filmens framtid:
 
- Jag är ingen religiös person, men film är det närmaste en religion jag kommer. Det känns väldigt heligt för mig. Jag känner mig så beskyddande, men jag kan inte kontrollera vad som ska hända. Det är inte upp till mig.
 
Ryder, som slog igenom på 80-talet med filmer som "Heathers" och "Beetlejuice", fortsatte bygga en fin karriär på 90-talet med "Bram Stoker's Dracula", "Unga kvinnor" och "Reality Bites". Hon är snart åter bioaktuell i Tim Burtons "Beetlejuice Beetlejuice" med svensk premiär 6 september.
| 30 augusti 2024 12:30 |