Film

Skribent

Alexander Svensson

12 oktober 2024 | 18:30

Connie Nielsen kritiserar DCU för "Wonder Woman"-brist: "Helt galet"

Det är helknasigt att inte göra fler "Wonder Woman"-filmer, menar Connie Nielsen.
När James Gunn utsågs till ny herre på den täppa som är DCs filmuniversum så medförde det att det mesta som återstod från det gamla DCEU kasserades till förmån för Gunns nya vision. Bland de projekt som strök med fanns en tredje “Wonder Woman”-film med Gal Gadot. Den första “Wonder Woman” anses av de flesta vara en av DCs bättre filmer, medan uppföljaren, “Wonder Woman 1984” inte riktigt lyckades uppnå samma status.
 
En som tycker att det var ett misstag att lägga ner “Wonder Woman” är Connie Nielsen, som spelade Hippolyta, härskaren över amazonerna på Themyscira och tillika Wonder Womans mamma. I en ny intervju med Den of Geek har hon gett utlopp för sin frustration med Gunns beslut:
 
Connie Nielsen som Hippolyta, jämte Gal Gadot som Diana/Wonder Woman.
 
- Jag tycker att det är galet. Helt ärligt så förstår jag det inte. “Wonder Woman” spelade in 800 miljoner dollar bara på bio, och har en stor och passionerade fanbase. De var spektakulära filmer, och jag kan inte se några skäl för att inte investera i det. Om jag var en bolagsmänniska hade jag sagt att det var pengar på bordet. Det är bara att ta för sig. Och dessutom så var filmerna gjorda på mycket mindre budgetar än de andra DC-filmerna.
 
Hennes uttalande om “Wonder Woman”-budgeten ser inte riktigt ut att stämma överens med verkligheten: såväl “Birds of Prey” som “Shazam” lär ha varit billigare. Men Nielsen har absolut rätt i att “Wonder Woman” har en stor skara fans, och både som karaktär och som filmfranchise, även om “1984” lämnade en dålig eftersmak hos vissa. Men James Gunn följer sin egen vision, vilket sannolikt är skälet till att Wonder Woman - i likhet med Aquaman, en annan hyfsat gyllene kalv - slaktats.
 
Sedan är det inte heller så att det nya DCU kommer bli utan grekiska krigarkvinnor: den planerade tv-serien “Paradise Lost” kommer utspela sig hos amazonerna på Themyscira, och dessutom så har Anya Chalotra (“The Witcher”) fått rollen som “Wonder Woman”-skurken Circe i animerade “Creature Commandos” som släpps nu i vinter.
| 12 oktober 2024 18:30 |