Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 augusti 2024 | 10:30

Rykte: Xbox-exklusiva "Indiana Jones" kommer till Playstation nästa år

Det svenskutvecklade "Indiana Jones and the Great Circle" ska visas upp på Gamescom ikväll, där det förväntas avslöjas att det även kommer till Playstation.
Någon gång senare i år är det tänkt att spelet "Indiana Jones and the Great Circle" ska släppas exklusivt till Xbox Series X/S, då Microsoft-ägda Bethesda och svenska Machinegames ligger bakom spelet.
 
Här ser vi äventyraren Indiana Jones (Harrison Ford, med röst av Troy Baker) på en resa som kommer ta oss över hela jordklotet, i en jakt på en uråldrig kraft som inte får hamna i fel händer. Spelet utspelar sig mellan "Jakten på den försvunna skatten" och "Det sista korståget", år 1937 innan andra världskriget dragit igång.
 
Ur ett förstapersonsperspektiv får vi lösa pussel, smyga och piska en och annan nazist och andra facister i nyllet.
 
 
Spelet är tänkt att visas på Gamescom Opening Night Live ikväll kl 20, där spelet förväntas att få ett lanseringsdatum på Xbox Series X/S och PC i december. 
 
Nu säger den oftast pålitliga läckaren Nate the Hate på sajten X att "Indiana Jones and the Great Circle" även släpps på Playstation 5 i början av 2025.
 
Vi rapporterade redan i februari att spelet kan komma till konsolen, men nu verkar ryktet ännu säkrare. Spelet utannonserades som ett Xbox- och PC-exklusivt spel som släpps på Game Pass vid lanseringsdagen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
2021 köpte Microsoft företaget Zenimax, som bland annat äger Bethesda, för 7,5 miljarder dollar. Xbox har tidigare släppt exklusiva titlar till Playstation och Nintendo Switch, som "Pentiment", "Hi-Fi Rush", "Sea of Thieves" och "Grounded". 
 
Microsoft-chefen Phil Spencer har tidigare sagt att han aldrig skulle vilja utesluta att något spel kommer till ett annat format än Xbox. Tidigare dök till exempel ett rykte upp om att en ny version av "Halo: Combat Evolved" ska komma till Playstation.
 
Det finns även rykten om att "Gears of War", "Flight Simulator" och "Starfield" kan komma till formatet.
| 20 augusti 2024 10:30 |