Serie

Skribent

Anders Eklöf

21 oktober 2024 | 11:00

Youtuber är fast i en sömnlös mardröm i "Edge of Sleep"

YouTube-stjärnan Markipliers tv-serie "Edge of Sleep" verkar minst sagt lovande.
I flera år har den stora YouTube-stjärnan Markiplier (Mark Fischbach) pratat om att hans populära dramapodcast "Edge of Sleep" ska bli tv-serie, vilket nu har blivit av på streamingtjänsten Amazon Prime Video.
 
Serien handlar om att ett virus som tar kål på folk i sömnen har drabbat planeten. Mark spelar en av de få överlevande som måste hålla sig vakna och försöka ta reda på vad som egentligen har hänt – innan de somnar.
 
Har du någon gång haft problem att sova vet du att sömnbrist kan leda till både det ena och andra, som hallucinationer, vilket "Edge of Sleep" verkar utforska en hel del.
 
Kolla in trailern, som Markiplier har klipp själv.
 
Det tråkiga med "Edge of Sleep" är att den av någon anledning inte finns på Amazon Prime Video i Sverige, så vi får hoppas att den är på väg dit i framtiden eller att den blir tillgänglig någon annanstans.
 
En annan märklig grej är hur lite Amazon verkar marknadsföra tv-serien, med tanke på att en kanal med över 37 miljoner prenumeranter ligger bakom den. Tanken var dessutom att serien skulle ha premiär den 18 oktober, men istället lades alla avsnitt upp redan den 15 – något som även Markiplier blev förvånad över.
 
 
| 21 oktober 2024 11:00 |