Film

Skribent

Oskar Möller

6 augusti 2023 | 18:30

Zachary Levi nästa superhjälte i blåsväder på grund av sin strejk-kommentar

Zachary Levi är den andra superhjälte-skådisen efter Stephen "The Arrow" Amell som kryper till korset efter ett ogenomtänkt strejk-uttalande.
Det var i en TikTok från Comic Con i Manchester som laddades  som en skämtande Zachary Levi fällde uttalandet till en skara superhjältefans enlit rapportering från Deadline.
 
”Det är så dumt – jag kan inte prata om något av mitt tidigare arbete. Jag kan inte prata om filmer som jag kan ha varit superhjälte i. Jag kan inte prata om filmer där jag spelade en nörd. Jag kan inte prata om  några animerade prinsess-filmer där jag var fantastisk som den bäste prinsen någonsin – jag kan inte prata om något av dessa saker”. (Skådespelaren alluderade till ”Shazam”, ”Chuck” och ”Tangled”)
 
Tiktoken spredsvidare bland fans och hittade hem till nyheterma varvid Levi blev tvingad att bemöta sina kommentarer.
 
”Jag har blivit uppmärksammad på att den oförsiktiga kommentar jag sa på skämt i förra helgen har tagits ut kontext”, sa Levi i ett uttalande.
 
”Låt mig därför vara väldigt tydlig. Jag stöder helhjärtat mitt fackförbund, WGA och strejken. Jag förblir en uttalad kritiker av det exploaterande system som vi underhållare har underkastats att jobba i sedan jag startade i den här branschen för 25 år sedan. Den här strejken är nödvändig för att skydda oss själva, våra författare och alla andra i produktionen som får filmindustrin att fungera”.
 
”Men vi får inte heller glömma våra fans under denna tid”, fortsatte han. ”Fans som spenderar sina pengar och sin tid med att åka långa sträckor för att tala med oss om vårt arbete som betyder så mycket för dem. Vår industri existerar och har framgång på grund av fansen och jag tycker att det är viktigt att vi uppskattar dem för deras stöd av våra karriärer”.
 
Jämfört med Amell verkar Levi  lite mer konstruktiv i sitt hanterande av situationen och går inte in för att trolla kollegor och fans i sin Twitter-bio.
 
Vad tycker du om Levis uttalanden - hade han rätt eller fel?
| 6 augusti 2023 18:30 |