Skribent

MovieZine

30 april 2024 | 22:50

Brian Cox dissar Bibeln: "En av de sämsta böckerna någonsin"

"Succession"-stjärnan är inte rädd för att säga vad han tycker.
Skådespelaren Brian Cox, 77, oroar sig inte för att hamna i helvetet. I en frispråkig intervju kallar han Bibeln för "en av de sämsta böckerna" på grund av dess propaganda.
 
Det var i ett samtal med Starting Line Podcast som frågan om religioners påverkan på mänsklighet och politik dök upp. Cox säger att "religion håller oss tillbaka":
 
- Det handlar inte om vilka vi är som människor. Istället oroar vi oss för "om Gud säger si och Gud gör så"... Men vad är Gud? Vi har skapat idén om en Gud, och vi har skapat det som en kontrollfråga, och det är också en patriarkalisk fråga. Det är i huvudsak patriarkalt - vi har inte gett tillräckligt utrymme för matriarkatet.
 
Cox fortsätter med att förklara varför han ogillar Bibeln, vad den står för och hur folk tror på allt som skrivits:
 
- Det är propaganda som går tillbaks till Adam och Eva - Bibeln är en av de värsta böckerna någonsin, enligt mig (...) Den börjar med Adams revben, och kvinnan som skapades ur det, och folk är dumma nog att tro på det.
 
Skådespelaren medger att folk behöver något att tro på, men ser att "de behöver inte höra lögner". Det var bara för ett par veckor sedan som Brian Cox också sågade Joaquin Phoenix roll i "Napoleon" och ansåg att hade kunnat göra det bättre.
 
| 30 april 2024 22:50 |