Film

Skribent

MovieZine

1 maj 2024 | 05:00

Komediguld! Dubbel dos av Jönssonligan - återse deras 2 bästa filmer på tv idag

Gösta Ekman och gänget är i sitt esse i två av 80-talets skönaste svenska filmer.
Ledig idag? Valborgsbakis och ingenting att göra? Placera häcken i tv-soffan och slå på Fyran där det bjuds på skoj double-bill med Jönssonligan.
 
1984 års "Jönssonligan får guldfeber" är den tredje filmen i serien, men också den allra bästa Jönssonligan-filmen enligt vår recensent. Ett datachip ska stjälas, och Sickan är fastsurrad var uret på Stockholms stadshus i en ikonisk scen. Allt klaffar klockrent i denna klassiska svenska komedi. "Ett rappt manus och en sylvass final" hyllas i vår recension.
 
Två år senare dök de upp igen. Sickan, Vanheden och Dynamit-Harry har en plan för att stjäla elektroniska apparater från IKEA.
 
När MovieZine rankar Jönssonligan-filmerna hamnar "Jönssonligan dyker upp igen" på en andraplats: "Allt som serien kräver; uppfinningsrika kupper med rolig rekvisita, det eggande maktspelet mellan Sickan och Wall-Enberg, Vanhedens underhållande scentjuveri och söt romans mellan Dynamit-Harry och Doris."
 
"Jönssonligan får guldfeber" visas klockan 12:00 på TV4. Direkt efter sänds "Jönssonligan dyker upp igen" klockan 14:05. Båda filmerna finns även att streama på Netflix, och gratis på TV4 Play.
| 1 maj 2024 05:00 |