Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 maj 2024 | 07:40

Daniel Radcliffe: ”J.K. Rowlings kommentarer gör mig verkligen ledsen”

Harry Potter-stjärnan lovar att ”fortsätta stödja HBTQ-personers rättigheter”.
Skådespelaren Daniel Radcliffe är besviken över J.K. Rowlings uttalanden kring transpersoner på senare år.
 
- Det gör mig verkligen ledsen, för när jag tänker på den person jag har träffat, alla gånger vi träffades, alla de böcker hon skrev och världen som hon har skapat, ser jag så mycket empati där, säger han till Atlantic.
 
Rowling är känd för böckerna om Harry Potter, den unge trollkarlen som Radcliffe fick spela på film under tio års tid. De senaste åren har författaren gjort en del uttalanden i sociala medier som har tolkats som transfobiska. Flera av skådespelarna har tagit avstånd från hennes åsikter.
 
Daniel Radcliffe berättar vidare i intervjun att han arbetat med HBTQ-organisationen The Trevor Project i 12 års tid och kommer fortsätta stötta HBTQ-rättigheter:
 
- Jag ville försöka hjälpa de som som påverkas negativt av sådana kommentarer. Jag vill säga att det är Jos åsikter, de speglar inte vad alla som är kopplade till Potter-franchisen tycker.
 
- Harry Potter hade såklart inte funnits om det inte vore för henne. Mitt liv hade blivit helt annorlunda utan den personen. Men det innebär inte att man ger upp allt man tror på för någon annans skull, tillägger han.
| 1 maj 2024 07:40 |