Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

1 maj 2024 | 07:00

Sista chansen på Netflix: Timothée Chalamet i sin bästa roll? "En otroligt fin film"

Det romantiska dramat lämnar Netflix den 6 maj.
2017 släpptes filmadaptionen av den romantiska novellen "Call Me by Your Name", en gripande berättelse om 80-talets Italien där 17-åriga Elio (Timothée Chalamet) utvecklar känslor för den något äldre Oliver (Armie Hammer). En sensuell relation blomstrar mellan killarna och för Elio blir det också en sommar han får lära sig hantera sina känslor och ta klivet in i vuxenlivet. 
 
 
Timothée Chalamet fullkomligt lyser i rollen som Elio och fick en Oscarsnominering för bästa manliga huvudroll. Än idag har Chalamet inte överträffat sin prestation i "Call Me by Your Name" och gör bokversionens Elio väldigt rättvis. Hammer balanserar ut Chalamet med bravur och regissören Luca Guadagnino ("Suspiria", "Challengers") hanterar materialet med ytterst kärlek och ömhet. 
 
På MovieZine fick filmen full pott av Jonna Vanhatalo; hon påpekar att "”Call Me by Your Name” är en otroligt fin film som med de mest självklara och okonstlade medel berättar det många gånger svåraste som finns i livet att uppleva – den första och hopplöst intensiva kärleken."
 
Har du inte sett dramat eller vill återuppleva romansen är det dags innan den 6 maj när filmen plockas bort från Netflix. Har du inte Netflix går filmen att hyra/köpa på SF Anytime och liknande. 
 
 
Vad ger du för betyg till "Call Me By Your Name"? Kommentera gärna. 
| 1 maj 2024 07:00 |