KRÖNIKA

Skribent

Pontus Sagvold

5 maj 2024 | 15:00

Krönika: Jag borde få prata på bio, men ingen annan

"99,9 procent av er är ointressanta, men jag är en rolig snubbe" skriver Pontus Sagvold.
De flesta förtjänar inte att göra sin röst hörd. 99,9 procent av er är ointressanta, men jag är en rolig snubbe. Folk brukar till och med säga det till mig. Min röst höjde "Ett sista race" till en etta av fem och gjorde enligt många "Poor Things" till "ännu obekvämare".
 
Nedan är exempel på hur jag förhöjer allas bioupplevelse:
 
När en person uppenbart dör säger jag: “Jag hoppas han klarar sig”. Bara en person som studerat den italienska neorealismen kan ropa ut sådana zingers.
 
När eftertexterna visas säger jag: “Det här påminner om början av filmen.”
 
När jag såg början av Poor Things sade jag: “Jag hoppas att den här filmen inte har så många sexscener”. Och sedan i slutet, efter att den haft SÅ MÅNGA sexscener sa jag: “Jag hoppas jag inte har sex ikväll”.
 
När Brad Pitt är med i en scen säger jag: “Han ser ut som Brad Pitt.” Och sen om någon svarar att det är Brad Pitt så säger jag: “Så det var därför han var så lik Brad Pitt.”
 
När bioreklamen tar slut säger jag: “Vänta, var inte det där filmen? Pantamera, ni borde göra en långfilm.”
 
När jag såg Ryan Gosling i Drive sa jag: “Han borde ha birollen i en film baserad på en docka.”
 
När jag såg Margot Robbie i Wolf of Wall Street sa jag: “Hon borde spela Abraham Lincoln.”
 
Om någon börjar gråta kastar jag snacks på dem och säger: “Popcornattack!” Jag har svårt med känslor.
 
Att sjunga Las Ketchup The Ketchup Song kan göra under vid deppiga scener.
 
Att äta en hel zucchini kan göra dig till den intressantaste personen i salongen. För att uppnå en högre nivå av intressant bör du sedan äta en hel gurka.
 
Ibland pratar jag i mobilen i tio minuter, sedan vänder jag telefonen mot alla och säger: “Jag skojade bara. Det var ingen som ringde.”
 
Innan visningen visar jag upp mitt diplom i filmvetenskap så att alla förstår att jag inte är på bio själv för att ingen gillar mig, utan för att jag gör viktig forskning.
 
Så om du är någon som jobbar på Filmstaden önskar jag att ni tar de här argumenten i beaktning nästa gång ni säger att jag inte längre är välkommen
| 5 maj 2024 15:00 |