Film

Skribent

Andreas Samuelson

5 maj 2024 | 16:00

Neve Campbell nöjd med ”Scream 7”-lön: ”Filmbolaget lyssnade på mig”

Skräckstjärnan är nöjd över att äntligen få den lön hon förtjänar när hon nu återvänder som hjältinnan i den sjunde ”Scream”-filmen.
Många fans var besvikna när Neve Campbell, som spelat hjältinnan Sidney Prescott i ”Scream” 1-5, valde att inte återvända till den sjätte filmen i serien. Anledningen var att hon inte erbjöds vad hon ansåg var en rättvis lön och menade att det varit annorlunda om hon var en man.
 
”Scream 7” har redan haft en skakig produktionshistoria då nya hjältinnan Melissa Barrera sparkades efter uttalanden om Israel/Hamas-kriget på sociala medier. Detta följdes av att även Jenna Ortega lämnade filmen på grund av vad som sägs vara för låg lön och nya regissören Christopher Langdon hoppade också av.
 
Så småningom kom dock den goda nyheten att Campbell skrivit på för att återvända då hon ska ha fått en rättvis lön.
 
- Jag är verkligen tacksam för att filmbolaget lyssnade på mig när jag pratade om löneskillnader och om att ”Scream VI”-förhandlingarna inte kändes respektfulla. När de först erbjöd ”Scream 7” tänkte jag: ”Jag vet inte vad respektfullt betyder för dem. Vi kan ha väldigt olika perspektiv”. Men de började på ett bra ställe, så det var härligt, säger hon i en intervju med People.
 
Hon menar att hennes uttalande om orättvisa löneskillnader ska ha gett effekt.
 
- Det känns skönt att ha fått ut det i världen och att ha blivit hörd och  fått göra skillnad på det sättet. Jag hoppas att andra får den möjligheten också.
 
Hon är också nöjd över att Kevin Williamson, som skrev de flesta av filmerna inklusive originalet, återvänder, denna gång som regissör.
 
- Jag är verkligen exalterad över att Kevin Williamson ska regissera. Jag tror att han har velat göra det i flera år och han förtjänar det. Det här är hans bebis. Han kommer att göra ett fenomenalt jobb.
 
Filmen kommer denna gång fokusera på Sidney och hennes familj, då det i femte filmen kom fram att hon hade två barn med Mark (Patrick Dempsey) från ”Scream 3”. Om Dempsey återvänder är oklart men det ser åtminstone ut som om Courteney Cox kommer tillbaka som Gale Weathers. Vi väntar med spänning på mer information.
 
Ser du fram emot Campbells comeback som Sidney?
| 5 maj 2024 16:00 |