Film

Skribent

MovieZine

9 maj 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: En tät 90-talsthriller - men stjärnorna kom inte överens på inspelningen

Richard Gere och Andy Garcia är båda lysande här, trots rykten om bråk bakom kulisserna.
Ikväll ser vi på "Misstänkta förbindelser" på tv, en tät och spännande polisthriller från 1990.
 
Raymond Avila (Andy Garcia) arbetar med internutredningar vid polisen och har fått i uppdrag att utreda Dennis Peck (Richard Gere), en korrupt polis. Raymond lever i ett barnlöst äktenskap och satsar allt på sin lovande karriär. Dennis försörjer flera exfruar och charmar alla som finns i sin omgivning. Trots deras till synes helt olika personligheter har de mer gemensamt än vad de tror.
 
 
Det rapporterades om att Andy Garcia och Richard Gere inte alls kom överens på inspelningen. I vissa scener, som konfrontationen i hissen, ska de ha bråkat och slagits på riktigt. Garcia vägrade att komma på avslutningsfesten när inspelningen var klar.
 
Bråken till trots så verkar regissören Mike Figgis fått fram det bästa ur både Garcia och Gere. De två skådespelarna är på topp och hyllas av MovieZines läsare:
 
"Gere och Garcia lyser i denna 90-talsthriller. Bra film!"

"En film som bara växer och växer och Gere, som jag vanligen inte ids se på, spelar skitstöveln som jag älskar att hata! Så ska det se ut!"

"Gere gör sitt livs roll i den här underbara 90-talsklassikern i genren."

"Bra thriller med Gere som badguy!"
 
Dessutom verkar Richard Gere själv vara nöjd med sin insats. Han ska ha kallat "Misstänkta förbindelser" för sin bästa film. Och Aftonbladets recensent håller med: "En av Richard Geres allra bästa roller (...) Han har sällan varit bättre än som detta ärkesvin."
 
Här kan du se "Misstänkta förbindelser":

● Ikväll 21:00 på TV8
● Repris lördag 01:55 på TV8
● Hyr/köp filmen på Viaplay Store eller Itunes
 
| 9 maj 2024 05:00 |